Munich


Am aterizat dupa amiaza si bineinteles, am iesit in oras imediat dupa ce m-am cazat. Planul era ca tot echipajul sa se intalneasca pe seara si sa iasa la un restaurant de langa hotel, dar eu le-am spus ca vreau sa merg sa vizitez centrul orasului.

Zis si facut, am luat o harta cu sistemul de transport in public de la receptie si am pornit cu incredere spre statia de metrou. Doar ca imediat ce am iesit din hotel, m-am intersectat cu o colega de la o alta companie aeriana, care se indrepta catre Gradina Englezeasca. Nici nu am apucat sa o intreb daca vrea sa mergem impreuna, ca ea imi spune exact acelasi lucru: Perfect! Haide, intai la Gradina, si apoi mergem spre Marienplatz, am o lista cu tot ce trebuie sa facem.



Parca ma vedeam pe mine, la fel de entuziasmata si plina de viata. Normal, ea doar ce se trezise, iar eu eram nu foarte fresh. Nascuta in Toronto, cu radacini italienesti, o fata deosebita, simpla si modesta. Povestind diverse, mi-a zis ca una dintre colegele ei de apartament este chiar din Munich si i-a scris lista respectiva inainte de plecare.

Am mers pe jos, aproximativ 20 de minute pana la Gradina Englezeasca care e absolut superba; unul dintre cele mai mari parcuri publice din lume, cu o suprafata mai mare decat Central Park din New York.


O atmosfera de relaxare, cu o tenta de romantism, iar cuplul acesta nu putea trece neobservat :)

Ni s-a spus ca sunt 2 restaurante (berarii) in incinta gradinii, unul ...frumos si unul in Turnul Chinezesc (yup, turn chinezesc in gradina englezeasca din Germania). 
Am optat pentru cel frumos, situat pe malul Lacului Kleinhesseloher, cu mese pline de nemti care venisera sa ia pranzul si …probabil si cina :) cu 25 de euro puteai sa mananci ce era mai bun de-acolo si sa bei si o bere de-a lor.  
De asemenea, inca 2 obiective turistice aflate in interiorul parcului sunt templul grecesc si gradina japoneza a ceaiului,  iar intre acestea exista o zona dedicata nudistilor (eu i-am vazut doar in apa, purtati de valuri).


Dupa plimbare, urmeaza plimbare. Pana in Marienplatz, care e un must see al capitalei bavareze. 
L-am vazut atat pe lumina, cat si pe seara. Era un spectacol de teatru chiar in fata, care atragea si mai multi vizitatori. Am mers la cea mai buna cafenea din centru, unde am mancat un strudel cald cu mere, servit cu un glob de inghetata de vanilie si fructe de padure. Genial!


Apoi ne-am intors cu metroul spre “casa” si R mi-a dat lista cu restul obiectivelor, pentru ca urma sa plece dimineata urmatoare, iar eu mai aveam inca o zi de explorat. Mi s-a parut foarte dragut gestul, v-am zis eu ca e deosebita :)


Cer senin si soare in priviri,
Madalina

Comments

Popular posts from this blog

Sydney - Australia

Bella Italia - Roma

Ho, Ho, Ho Chi Minh City - Vietnam